Historie

De historie van Tennisvereniging De Hunze begon in de periode 1950 -1955 als bedrijfstennisvereniging van het steeds van naam veranderend bedrijf (in volgorde: PEB, EGD, EDON/EPON en nu) Essent. De tennisvereniging was een sub-vereniging van de Personeelsvereniging van het bedrijf. Het ontstaan van de vereniging was simpel: een paar sportievelingen ontdekten een betonplaat op een braakliggend terrein, dat ongeveer de afmetingen had van een tennisbaan, en de tennisvereniging was geboren.

In 1960 kwamen er, door opheffing van de Groningse Tennisvereniging (GTV), twee gravelbanen vrij aan de van Iddekingeweg. In die periode ontstond de echte tennisvereniging. De oprichters werkten bij het elektriciteitsbedrijf en de trots in die tijd was die nieuwe grote fabriek “De hunzecentrale” (in 1998 gesloopt). Daar heeft de tennisvereniging haar naam aan te danken. Er werd ook competitie gespeeld: het enige mixteam promoveerde een paar keer en bracht het tot de 1e klasse, terwijl het ‘’herenpretteam’’ in de laagste klasse regelmatig streed om de laagste plaats.

In 1968 moest de tennisvereniging de banen aan de Van Iddekingeweg verlaten en verhuisde ze naar het nieuwe tennispark “Corpus den Hoorn”, waar ze nog steeds gevestigd is. Eerst huurde ze 1½ baan, vervolgens 2 banen en vanaf 2007 huurt ze 3 tennisbanen. Vanaf 2017 zijn we weer terug gegaan naar 2 banen.

Vanaf 2001 heeft ze eigen Statuten en een Huishoudelijk Reglement, waarin is beslist dat de tennisvereniging een open tennisvereniging is.

Op 25 juni 2016 bestond de vereniging 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd door Bert Bronsema, namens de Districtsraad van de KNLTB , het jubileumgeschenk uitgereikt aan Marchien van Doorn , voorzitter van onze vereniging.

50 jarig bestaan oorkonde